Interieur zorg BCM Woonzorg Maarsheerd Stadskanaal - Drent & van Dijk

Zorginterieur

Voor BCM Woonzorg restyleden wij de centrale en openbare ruimten in dit zorgcomplex te Stadskanaal. De hele verbouwing had best wat voeten in de aarde, maar het was de moeite waard!! ‘Het lijkt hier wel een hotel’, horen we zelfs in de wandelgangen. Van sfeerloze ruimtes tot een recreatieruimte met hotel-allure. Bovendien kunnen niet alleen de bewoners genieten van deze transformatie, het restaurant heeft ook een wijkfunctie. Gastvrijheid staat centraal.

Ontmoeten en verbinden

Naast dat de verbouw hoog nodig was, was de wens van onze opdrachtgever meer ruimte voor ontmoeting en meer openheid in de ruimten. Het hele concept met de vernieuwde open keuken, de focus op gastvrijheid en de functie van het restaurant in de wijk maken dit een bijzonder verhaal passend in deze tijd. Het thema van dit concept is dan ook SAMEN ZIJN. Fragmenten van vroeger,  prints van oude schilderijen met handwerkende vrouwen en ‘het straatje van Vermeer’ geven beeld aan dit thema en vormden ook de basis van het kleurenpalet. Modern met nostalgische details. Een dorpsplein met winkel, receptie, een welfare ruimte, diverse zitjes waar men elkaar kan ontmoeten. Ook heeft het biljart een prominente plek in deze ruimte, met een biljartmeubel als roomdivider van eigen ontwerp doorbreken we het dorpsplein. Zo creëerden wij ruimte voor diverse activiteiten. Een fijne plek voor bewoners, medewerkers en bezoekers, maar waar ook de wijkbewoners welkom zijn.

In samenwerking met Harry Nanninga van HJK Architecten en het team van de werkgroep is dit alles tot een fantastisch resultaat gekomen. We zijn dan ook bijzonder trots dat dit project in het septembernummer is gepubliceerd van het vakblad Bouwen aan de Zorg.

Nieuwsgierig? Bekijk alle foto’s hier.

 

Laat een reactie achter

(Uw emailadres wordt niet op de website getoond.)