Blog

Lees hier onze laatste blogs
Zorginterieur

BCM Woonzorg Maarsheerd in Stadskanaal

Geen categorie | Nog geen reacties

Voor BCM Woonzorg restyleden wij de centrale en openbare ruimten in dit zorgcomplex te Stadskanaal. De hele verbouwing had best wat voeten in de aarde, maar het was de moeite waard!! ‘Het lijkt hier wel een hotel’, horen we zelfs in de wandelgangen. Van sfeerloze ruimtes tot een recreatieruimte met hotel-allure. Bovendien kunnen niet alleen de bewoners genieten van deze transformatie, het restaurant heeft ook een wijkfunctie. Gastvrijheid staat centraal.

Ontmoeten en verbinden

Naast dat de verbouw hoog nodig was, was de wens van onze opdrachtgever meer ruimte voor ontmoeting en meer openheid in de ruimten. Het hele concept met de vernieuwde open keuken, de focus op gastvrijheid en de functie van het restaurant in de wijk maken dit een bijzonder verhaal passend in deze tijd. Het thema van dit concept is dan ook SAMEN ZIJN. Fragmenten van vroeger,  prints van oude schilderijen met handwerkende vrouwen en ‘het straatje van Vermeer’ geven beeld aan dit thema en vormden ook de basis van het kleurenpalet. Modern met nostalgische details. Een dorpsplein met winkel, receptie, een welfare ruimte, diverse zitjes waar men elkaar kan ontmoeten. Ook heeft het biljart een prominente plek in deze ruimte, met een biljartmeubel als roomdivider van eigen ontwerp doorbreken we het dorpsplein. Zo creëerden wij ruimte voor diverse activiteiten. Een fijne plek voor bewoners, medewerkers en bezoekers, maar waar ook de wijkbewoners welkom zijn.

In samenwerking met Harry Nanninga van HJK Architecten en het team van de werkgroep is dit alles tot een fantastisch resultaat gekomen. We zijn dan ook bijzonder trots dat dit project in het septembernummer is gepubliceerd van het vakblad Bouwen aan de Zorg.

Nieuwsgierig? Bekijk alle foto’s hier.

 

Uccello Landal Esonstad

Afgerond project: Stadscafe-Pizzeria Uccello

Geen categorie | Nog geen reacties

Een stadscafé-pizzeria dat bruist, een kleurrijke ontmoetingsplek waar jong en oud zich thuis voelt. Voor ons als ontwerpbureau een fantastische opdracht om deze mooie plek te voorzien van een interieur van nu. Groen, vintage en een vleugje industrieel, dat is Uccello.

Dit project ligt wel op een heel speciale locatie, middenin het Nationaal Park Lauwersmeer. Een mooi plek voor een stadscafé-pizzeria, nabij het dorpje Oostmahorn, veelal voor bezoekers van Landal Esonstad. Een prachtige omgeving voor de natuur- en waterliefhebber. Een sfeer dat past bij een eetgelegenheid van nu, een mix van oud en nieuw. De wanden zijn deels voorzien met een behang van vissen van Cole & Son, dat helemaal op zijn plek is in dit waterrijke gebied. De overige wanden en kozijnen zijn geschilderd in een kleur groen uit de Little Greene collectie. Lampen van Seletti en NORR11. In de ruimte van de toiletten is uitgepakt met een wandgrote kleurrijke print. Het ademt gezelligheid.

Bij Uccello kunt u terecht voor een Italiaans gerichte keuken, verse pizza’s en pasta’s of een gezellig drankje op het terras. Een enthousiast team staat klaar om u te mogen begroeten in een gezellige huiskamersfeer waar iedere gast zich graag welkom voelt.

Bekijk alle foto’s van dit project.

Woonzorgcentrum o=Opwierde in Appingedam

Afgerond project Woonzorgcentrum Opwierde in Appingedam

Geen categorie | 3 Reactie

Woonzorgcentrum Opwierde in Appingedam

Voor Zonnehuisgroep Noord tekenden wij voor het interieurontwerp én waren actief betrokken bij de uitvoering. In de wijk Opwierde is door architectuurstudio HH (Herman Hertzberger) een woonzorgcentrum ontworpen. Het betreft hier woongroep Marenland. Het complex bestaat uit een woonhaven met 24 zorgappartementen, een fysiotherapiepraktijk en 25 huurappartementen.

Het ontwerp

Gedurende het project hebben we nauw samengewerkt met de opdrachtgever, architect en werkgroep. Het ontwerp van het gebouw is open en licht en door z’n ronde vormen bijzonder. In het hart van het gebouw ligt een binnentuin, alle huiskamers en gangen zijn daarom tuingericht. Voor ouderen met dementie een prachtig licht gebouw met veel privacy.
Voor het ontwerp van het interieur van deze woonhaven zijn we terug gegaan naar de 60’er jaren. Gangen in zachte pasteltinten afgewisseld door warme kleuren en oude prints van Appingedam, waaronder de bekende hangende keukentjes. In dit moderne gebouw met ramen tot de grond, hebben we retro plantenbakken ontworpen. Deze zorgen voor een verbinding naar de tuin.
In de 3 huiskamers waar de bewoners overdag verblijven kreeg elke huiskamer een eigen sfeer. We realiseerden multifunctionele roomdividers midden in de huiskamers, voorzien van retro behang aan de ene zijde en een audio meubel aan de andere zijde. Dit geeft deze ruimte een geborgen gevoel.

Lees meer

Inspirerend beursbezoek Imm Cologne

Geen categorie | Nog geen reacties

De maand januari staat in het teken van interieur in Keulen, de beurs Imm Cologne, én wij waren erbij. Op zoek naar mooie merken, de nieuwe collecties ontdekken en natuurlijk even bijpraten met onze leveranciers. Het is voor ons een grote inspiratiebron en met ons hoofd vol ideeën reden we weer naar huis.
Natuurlijk delen we graag wat we hebben gezien: het echte sobere en minimalistische is voorbij, er wordt weer in gegaan op details en accessoires, mooie prints. We zien rijke, zachte stoffen, als velours in de meest mooie tinten. Kleuren in zachte pastels in combinatie met verdiepte kleuren als okergeel, rood en vele tinten blauw. Ook zien we nog steeds koper en goud. Daarnaast zien we natuurlijk haast onbewerkt hout, zowel licht als donker. In tafels en bijzettafels, maar ook in stoelen waarbij het hout met z’n nerven goed tot z’n recht komt. En groen is niet meer weg te denken, volgens ons terecht, want planten horen in het interieur! Met onze passie voor kleur kwamen werden wij van dit alles erg blij!

imm-cologne-drentenvandijk-1 imm-cologne-drentenvandijk-2 imm-cologne-drentenvandijk-3

Lees meer

Afgerond project: woonzorgcentrum in Groningen

Drent en van Dijk | 2 Reactie
Bekijk hier alle foto's van dit project

Een grootschalig nieuwbouwproject, de oude zorginstelling werd weggehaald, waarvoor er een nieuwe in de plaats is gekomen. Met een nieuwe lei beginnen. Toch werden Drent & Van Dijk in een later stadium ingeschakeld. De oorzaak? Het budget van zo’n groot nieuwbouwproject is niet oneindig. Er wordt snel gedacht dat een interieurplan en uitvoering hiervan niet zou passen qua budget. Maar wat de sterke kant van Drent & Van Dijk is dat er naar ieder budget een sfeervol interieur gecreëerd kan worden, waarin kleurgebruik een belangrijke rol speelt. En dat red je niet met: “Een beetje kleur en een plant daar en klaar”, zoals er bij de opening van woonzorgcentrum Het Hooge Heem in Grootegast zo mooi werd gezegd.

Lees meer

Samenwerking met Io Sorrido Dokkum

Drent en van Dijk | Nog geen reacties

Jullie hebben het vast al eens op facebook voorbij zien komen.. Of het is je opgevallen bij Io Sorrido in de winkel. Bij deze unieke damesmodezaak in Dokkum zijn afwisselende items van Drent en Van Dijk verkrijgbaar, uiteraard matchen ze met met de (mode)kleuren van het seizoen. Regelmatig vernieuwen wij de woonitems in de winkel!

We zijn trots op deze samenwerking, want hoe leuk is het om mode & wonen te combineren op een plek? We zijn van mening dat het elkaar versterkt. Bovendien is Io Sorrido een aanwinst voor Dokkum, een plek waar je je unieke kledingitems koopt. Eigenaresse Hilma is altijd goed gehumeurd en bereid tot een eerlijk advies!

Wij vinden het in ieder geval een bezoekje waard!

Je vindt Io Sorrido aan de Vlasstraat 1 in Dokkum.
Openingstijden zijn:
donderdag van 10.00 – 18.00 uur
vrijdag van 10.00 – 21.00 uur
zaterdag van 10.00 – 17.00 uur

Ga naar de website van Io Sorrido

Lekker slapen

Geen categorie | Nog geen reacties

Slaap lekker tussen Cole & Son, Tonone en Hay!

Lamp: Tonone
Kussens: Hay
Behang: Cole & Son

Deze collectie is bij ons verkrijgbaar.

ps. Deze foto gaat op pinterest al de hele wereld over!

Fotografie: Ronald Zijlstra

 

Uitgelicht: Restyling zorginstelling Wiemersheerd

Geen categorie | Nog geen reacties

Afgelopen periode hebben we in opdracht van Zonnehuisgroep Noord de renovatie / restyling mogen verzorgen van Wiemersheerd te Loppersum.

De opdracht was een plek te creëren, die als kloppend hart fungeert voor de bewoners van de zorginstelling Wiemersheerd, maar ook voor de inwoners van het dorp Loppersum. Zo is gedurende het project de recreatiezaal omgevormd tot Huiskamer (letterlijk en figuurlijk) van het dorp Loppersum. Een plek waar men ook van buiten af gebruik kan maken van de faciliteiten van de zorginstelling. Door daar met elkaar te eten, koffie te drinken, deel te nemen aan allerlei activiteiten is Wiemersheerd min of meer de Huiskamer van het dorp.

Het gehele ontwerp en ook de styling is door ons uitgevoerd. Als thema van de renovatie hebben we ‘Oude Meesters’ gekozen. Deze personen schitteren in groot formaat aan de wanden en in roomdividers doorbreken ze de ruimte.
Het is een prachtige opdracht waar we met veel plezier in samenwerking met diverse bedrijven aan hebben mogen werken. Het resultaat: er is een levendig, kleurrijk en warm thuis gecreëerd voor Loppersum. Het is een aanwinst voor het dorp.

Nieuwsgierig? Bekijk hier de foto’s van het hele project.

Foto's Wiemersheerd

fotografie: Ronald Zijlstra

Cole & Son behangcollectie

Geen categorie | Nog geen reacties
Cole & Son webshop

Behang is tegenwoordig weer veel te zien in interieurs. In plaats van een hele muur in een nieuw jasje te steken, kun je er ook voor kiezen om een paneel te behangen. Als contrast is een paneel met behang tegen een strak gestucte muur de eye catcher in de kamer!  Zo heb je aan een paar rollen behang al voldoende, bovendien is een paneel makkelijk vervangbaar of verplaatsbaar.

Als trotse dealer van het prachtige merk Cole & Son, laten we graag meer van deze behangcollectie zien.

Over Cole & Son
Cole & Son kent een lange geschiedenis, al vanaf 1875 werd dit behang toegepast ter aankleding van vele statige gebouwen, paleizen, kastelen en theaters. Ook in deze tijd kom je het behang nog tegen in historische gebouwen, waaronder Buckingham Palace, Het Witte Huis en de Houses of Parliament.
De huidige collectie bestaat uit een enorme hoeveelheid originele tekeningen, die alle stijlen uit de 18e, 19e en vroege 20e eeuw representeren. Iedere lijn heeft een eigen stijl en iedere print is vaak in verschillende kleuren verkrijgbaar.

Cole & Son blijft innovatieve en prachtige ontwerpen produceren; de huidige collecties weerspiegelen een lange en betekenisvolle geschiedenis, als wel een voortdurende passie voor nieuw en spannend behang.

In onze showroom kleurt het behang verschillende wanden, daarnaast hebben wij als dealer de gehele collectie behangboeken. Neem hier alvast een kijkje!

Cole & Son webshop

Tonone lampen – Bolt collectie

Drent en van Dijk | 1 Reactie
Tonone webshop

 

De Tonone Bolt lampencollectie is een combinatie van een industriële look, traditioneel constructiegereedschap en eigentijds design.  Voor de LC lezers, toevallig stond er in de zaterdagkrant Wonen&Co hier ook dit merk uitgelicht.

Over het merk
De ontwerper Anton de Groof ontwierp de lampenserie “Bolt” voor het merk Tonone, stoer en functioneel, met traditionele mechanica en ambachtelijk gereedschap. Het hart van zijn ontwerp wordt gevormd door een klassiek en degelijk scharniermechanisme dat wordt gesteld met een kleurrijke vleugelmoer (kleur naar keuze). Daarnaast is deze collectie ook verkrijgbaar in diverse kleuren.

tonone colori

De serie kent modellen voor tafel, vloer en wanden.

Bij ons te verkrijgen vanaf €175,-
Gratis verzending binnen NL.

Meer informatie neem contact met ons op, of bekijk ons Tonone Bolt collectie!

Tonone webshop

 

Welkom

Drent en van Dijk | Nog geen reacties

Een frisse start, een fijn begin van het nieuwe jaar: wij zijn trots om jullie onze nieuwe website te presenteren en daarmee onze nieuwe bedrijfsnaam. Zoals de meesten wel zullen weten, gaan wij na jarenlange samenwerking onder 1 naam verder. Behalve dat onze website een totale verandering heeft ondergaan, zullen jullie van de andere dingen weinig merken. Het is een stuk overzichtelijker! Door middel van deze website kan een ieder een kijkje nemen in ons werk. Daarnaast zijn wij afgelopen jaar dealer geworden van diverse interieurmerken, daar zijn wij trots op! (meer hierover vind je onder showroom) Lees meer