Cole & Son behang

Het Cole & Son behang behoort tot ‘s werelds mooiste behang. Wie kent niet de serie Woods, Palm Jungle of Circus? Al meer dan 140 jaar bewijzen zij zich met hun unieke collectie. Van rustige tot drukke kleurrijke prints, het is prachtig!

Wij vielen als een blok voor de mooie, unieke prints van het Cole & Son behang. In onze webshop zijn er dan ook meer dan 170 items verkrijgbaar, vaak heeft iedere print 3 tot 6 variaties in kleur. Cole & Son is vernieuwend en een echte eye-catcher in iedere ruimte. Kwaliteit en originaliteit staan hoog in het vaandel bij dit merk. Het Cole & Son behang heeft ook nog extra’s, het is sterk en afneembaar. Geschikt voor vele ruimtes!

De geschiedenis van Cole & Son

Cole & Son werd opgericht door John Perry in 1875 in Londen, Engeland. In die tijd maakten veel behangbedrijven in dat gebied gebruik van de blockprinttechniek. Deze techniek hield in dat designs met de hand op het behangpapier werden gestempeld met houten blokken, wat een ambachtelijke uitstraling gaf aan het behang. Cole & Son leverde in de loop van de tijd aan een aantal grote en bekende bedrijven. Een van hun meest opmerkelijke projecten was het voorzien van behang voor historische gebouwen, waaronder het Buckingham Palace.

Het productieproces van Cole & Son

Halverwege de 20e eeuw moderniseerde Cole & Son zijn productieproces door naast de traditionele blockprinttechniek ook gebruik te maken van screenprint. Door deze modernisering was het bedrijf in staat om efficiënter te produceren en nieuwe ontwerpen te creëren. Op dit moment heeft Cole & Son een uitgebreide collectie van duizenden ontwerpen. Hoewel moderne technologieën zoals screenprint worden gebruikt, worden de meeste van hun ontwerpen nog steeds met de hand bedrukt met behulp van de traditionele blockprinttechniek. Dit zorgt ervoor dat het behang de authentieke uitstraling en kwaliteit behoudt waar Cole & Son om bekend staat.

Cole & Son als eyecatcher

Behang is weer veel te zien in interieurs. Een muur in je woonkamer in een nieuw jasje, een paneel (die je ook nog eens gemakkelijk kunt verplaatsen), het toilet; ideeën te over waar je deze prints kunt toepassen. Zelfs voor de kinderkamer of slaapkamer vind je passend behang. Als trotse dealer van het prachtige merk Cole & Son laten we graag meer van deze behangcollectie zien. Twijfel je over een kleur? Bij ons vraag je vrijblijvend een staal aan van je favoriete behang.

Bekijk Cole and Son behang