Een klein stukje geschiedenis

Vitra, opgericht door Willi Fehlbaum in 1950 als Vitra International AG, begon als een bescheiden meubelproducent in Weil am Rhein, Duitsland. Hun oorspronkelijke focus was gericht op de Europese markt, maar de grote doorbraak kwam in 1957 toen Vitra een licentieovereenkomst sloot met het beroemde Amerikaanse designmerk Herman Miller. Dit gaf hen het recht om de ontwerpen van het iconische duo Charles en Ray Eames te produceren en te verspreiden in Europa en het Midden-Oosten. Hiermee vestigde Vitra zich als een belangrijke speler in de designwereld.

De jaren '80 en '90 waren een periode van groei en erkenning voor Vitra. Ze begonnen samen te werken met gerenommeerde ontwerpers en stonden bekend om hun innovatieve benadering van design, met een sterke nadruk op duurzaamheid. Deze inzet voor kwaliteit en vernieuwing bracht hen wereldwijde bekendheid.

Vandaag de dag is Vitra een toonaangevend designmerk met een wereldwijde reputatie. Ze produceren hoogwaardige meubels, interieuraccessoires en baanbrekende ontwerpen, terwijl ze hun voortdurende toewijding aan duurzaamheid en tijdloos design behouden. Vitra blijft een symbool van innovatie en vakmanschap in de designwereld.

Innovatie na ramp

In 1981 kreeg Vitra te maken met een grote brand die bijna hun hele fabriek vernietigde. Maar in plaats van op te geven, gebruikten ze dit als kans. Ze vroegen architect Frank Gehry om een nieuwe fabriek te ontwerpen. Dat werd de beroemde Vitra Campus bij Basel, Zwitserland.

De Vitra Campus is nu een inspirerende plek voor ontwerpers en designliefhebbers. Je vindt er niet alleen fabrieken, maar ook een cool Design Museum en prachtige gebouwen ontworpen door toparchitecten.

Tijdloos en duurzaam design

Vitra selecteert zorgvuldig hoogwaardige materialen die voldoen aan strenge normen voor duurzaamheid en milieubewustzijn. De productieprocessen worden ook nauwlettend gecontroleerd om ervoor te zorgen dat de kwaliteit en consistentie van elk product behouden blijven.

Eames Fiberglass chairs

Vitra Eames DAR Fiberglass stoel
Vitra Eames DAR Fiberglass stoel
Vitra Eames DSR fiberglass stoel zwart onderstel
Vitra Eames DSR Fiberglass Parchment

Benieuwd naar meer producten van Vitra?