Pilat & Pilat – Famylje Collection

Stoer, Fries en duurzaam

Pilat & Pilat heeft inmiddels een hele collectie van duurzame en tijdloze meubels op de markt gezet, de ‘famylje collection’. Deze massief houten meubelcollectie is een verzameling van verschillende ontwerpen die de karakters van de familie presenteren. Toch zijn ze goed te combineren en te mixen met elkaar. Stuk voor stuk een stijlvolle verschijning. Kenmerkend zijn de verbindingsdetails die elk meubelstuk heeft.

De meubels van Pilat & Pilat staat voor individualiteit, duurzaamheid, eenvoud en tijdloze rust. Pilat & Pilat gebruikt voor hun meubels drie verschillende massieve houtsoorten: eiken, licht iepen en walnoot. Het bijzondere karakter van elke boom blijft behouden in het productieproces, waardoor geen enkel meubelstuk hetzelfde is.Ook zijn deze houtsoorten te behandelen met verschillende oliën en zepen. Vraag gerust naar de mogelijkheden.

 

 

Famylje Collectie

  • Individualiteit, maar toch een familie
  • Duurzaam
  • Eenvoud
  • Tijdloze rust

Meer over Pilat & Pilat

De meubels van Pilat & Pilat zijn stoer, Fries en duurzaam, maar ook warm, rijk en vertrouwd. Niet voor niets krijgen alle modellen de naam van een familielid. ‘Alles draait om mensen bij Pilat & Pilat’.
Het is maar goed dat de familie Pilat zo groot is. Tientallen en tientallen meubelontwerpen bevolken inmiddels de Famyljecollectie van Pilat&Pilat (Famylje is Fries voor ‘familie’). Stamoudste Pake Sytse, zijn naam is sinds 2012 verbonden aan de stamtafel met een klokkenstoel als onderstel, kwam uit een gezin van dertien kinderen. Ook het gezin waarin Gjalt Pilat, oprichter van het Friese meubelbedrijf, werd geboren, telt dertien kinderen. ‘Soms verdwijnt een meubelstuk na jaren uit de collectie. En dan mis ik zo’n familielid toch’, geeft Gjalt Pilat toe. Niet zelden keert een Lutske, Hindrik of Jelle dan later toch weer terug, in een nieuwe gedaante. Op de boerderij in Twijzel – die in de loop der jaren vaak werd verbouwd en uitgebreid – konden zowel het familiebedrijf als de Famylje-collectie tot bloei komen. Ruim veertig jaar geleden begon Gjalt Pilat hier met het verkopen en opknappen van antiek. Gaandeweg ging hij in de houtwerkplaats ook eigen meubels te ontwerpen.

De meubels van Pilat vinden nog steeds hun oorsprong in het Friese Twijzel. In hun studio wijden de ontwerpers zich dagelijks aan het verfijnen van nieuwe meubelstukken. Pilat produceert alle meubels in hun eigen fabriek die zich bevindt in Bosnië, waar de originele ambacht van houtbewerking nog steeds wordt beheerst. Ongeveer vijftig vakbekwame meubelmakers spreken als het ware de taal van Pilat & Pilat en kennen het duidelijke handschrift van het merk door en door. 

Wij geven advies op maat

Ben jij nu ook helemaal fan geworden of was je al fan van Pilat & Pilat en wil je graag dit merk in het echt bekijken? Dat kan bij ons in de showroom. Wij hebben een aantal mooie producten uit de Pilat collectie bij ons in Dokkum staan. Opzoek naar een specifiek product, neem dan contact met ons op. 

Contact

Meer van Pilat & Pilat