Founded in 1954

Zanotta is een belangrijke speler in de geschiedenis van het Italiaanse design. Het merk is opgericht door Aurelio Zanotta. Het succes van het bedrijf is te danken aan zijn buitengewone ondernemersvaardigheden, geleid door intuïtie. Zanotta begon met het produceren van banken en fauteuils. Daarna brak het bedrijf met de traditionele manier van werken en richtte zich op verfijnd design. Sinds 1960 heeft Zanotta wereldwijde erkenning gekregen vanwege hun vernieuwende en technologisch geavanceerde producten, en ze blijven hun materialen en productieprocessen verbeteren.

In april 2023 is Zanotta overgenomen door Cassina en maakt nu deel uit van de Haworth Lifestyle Design-groep.

Echte designiconen

Met vernieuwende ontwerpen, geavanceerde technologie en unieke vormen worden veel producten van Zanotta nu beschouwd als echte designiconen. Ze staan in academische boeken vermeld en worden tentoongesteld in gerenommeerde kunstinstellingen over de hele wereld.

Za:Za Sofa

Studio Zaven heeft de Zanotta Za:Za Bank ontworpen, een meubelstuk dat uitblinkt door zijn zachte vormen en opvallende monoblockontwerp. Het kenmerkt zich door een buisvormig onderstel en een stevig metalen draagvlak. De slanke profielen vormen een contrast met royale armleuningen, zit- en rugkussens, waardoor de bank een uitnodigend en comfortabel gevoel krijgt.

Studio Zaven is een designstudio opgericht in 2008 door Enrica Cavarzan en Marco Zavagno in Venetië. De studio staat bekend om hun vermogen om verhalen te vertellen via hun ontwerpen, waarbij ze de nadruk leggen op het creëren van tijdloze, functionele en esthetisch aantrekkelijke ontwerpen door traditioneel vakmanschap te combineren met geavanceerde technologieën. Sinds 2022 werken ze samen met Zanotta, waarbij ze hun creativiteit en innovatie bundelen met de gerenommeerde geschiedenis van Zanotta in design.

Gevarieerde collectie

In de catalogus van Zanotta vind je meer dan 150 items, ontworpen door 143 ontwerpers uit 18 verschillende landen. Wat opvalt, is dat de collectie heel gevarieerd is. Maar wat al deze items gemeen hebben, en eigenlijk het belangrijkste is voor Zanotta, is hun unieke karakter. Of het nu gaat om bekende ontwerpers of nieuwkomers, originaliteit staat centraal in het Zanotta-project.

Onze Zanotta collectie